AXIS is lid van 3 federaties:

Als Certified Member van Federgon onderschrijft AXIS de deontologische code in België en dragen we het RSS-kwaliteitslabel (Recruitment, Search & Selection).

Axis is eveneens medeoprichter van Fr2s (Fédération Recruitment & Selection) en FES (Fedil Employment Services) in Luxemburg.

Axis Two Men Talking Meeting

Verbintenis ten aanzien van onze klant

Als opdrachtgever bent je altijd zeker van een professionele aanpak, volledige transparantie en een correcte uitvoering. Voor kandidaten die we benaderen geldt geheimhouding en discretie. Daarnaast worden er steeds duidelijke afspraken gemaakt over de timing en het honorarium. 

Eni Groep: Sinds enkele jaren is Axis voor ons een referentie geworden in de rekruteringssector en meer bepaald in de zoektocht naar financiële en bancaire profielen. Het samenwerken met Axis in het rekruteringsproces staat garant voor professionaliteit, kwaliteit en integriteit. Axis is een sterk team dat ons helpt om ons eigen team op te bouwen!   

Solene: Zeer behulpzaam en betrouwbaar bureau, attente en behulpzame mensen om de best passende job voor ieder te vinden.

Verbintenis ten aanzien van onze kandidaat

Als kandidaat heb je recht op objectieve informatie binnen een bepaalde termijn. De recruiter belooft discretie, een respectvolle behandeling en inzagerecht in je dossier. Persoonlijke gegevens van kandidaten worden steeds behandeld conform de Privacywetgeving van mei 2018.

Final Numbers For Webpage

De ciijfers liegen er niet om

We blijven ons dagelijks inzetten om levens te veranderen!

Definition of quality

Emmanuelle Antoniou, Head of Operations, Axis Group Belgium:

"Een uitgebreid onderwerp, dat we als volgt kunnen samenvatten: 
Weten - Weten wat te doen - Weten wie we zijn.
De formule is eenvoudig maar dit betekent niet dat dat we deze altijd gemakkelijk in de praktijk kunnen brengen, zeker niet in een markt die zo concurrerend is als de onze. Dit vereist een specifieke gemoedstoestand waarbij klant en kandidaat centraal staan alsook het uitvoeren van specifieke processen om dit te bereiken.

Weten: de markt, de evolutie, je kandidaten en je klanten kennen en efficiëntie nastreven.

Weten wat te doen; steeds up-to-date zijn met de nieuwste technieken en ontwikkelingen op het gebied van werving, om maatwerk en flexibele oplossingen te kunnen bieden. Voortdurend onszelf opnieuw uitvinden.

Weten wie we zijn: een referentie zijn op het gebied van HR-oplossingen en dit dagelijks nastreven. Dit heeft betrekking op de eigenlijke waarden van ons bedrijf ETIP² (uitmuntendheid, teamwork, integriteit, trots en passie) en vertaalt zich in actief luisteren, het opbouwen van lange termijn relaties, constructieve feedback geven en eerlijk en transparant zijn.
We doen dit in de overtuiging dat het kleinste van onze acties de kracht heeft om onze kandidaten en klanten positief te stemmen; ‘We have the power to change your life!’"